Κεντρική

Εγκατάσταση-Χρήση

Updates

FAQ

Τιμοκατάλογος

Επικοινωνία

Εγκατάσταση - Χρήση

Αρχή σελίδας

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Για να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες θα πρέπει να έχετε λάβει cd του προγράμματος ή αρχείο εγκατάστασης μέσω email ή Demo.

 

ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

1. Πηγαίνετε στο "Control Panel" (Πίνακας Ελέγχου) 2. Επιλέξτε "Region" (Περιοχή) 3. Στο Tab "Administrative" (Διαχείριση) πατήστε to 2o κουμπί "Change System locale.." (Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων) και επιλέξτε "Greek"  4. Κλείστε τον οδηγό εγκατάστασης 5. Κάντε Restart στον υπολογιστή σας και 6. Ξανατρέξτε τον οδηγό εγκατάστασης.

 

Οδηγίες εγκατάστασης

1. Προ της Εκκίνησης στο AutoCAD:

Αν έχετε AutoCAD 2010-2019 για να λειτουργούν όλες οι εντολές του CADsdtopo απαιτείται πρώτα να εγκαταστήσετε το "VBA-Support" για την έκδοση του AutoCAD που έχετε (έτος και bit π.χ. AutoCAD 201x VBA module 64-bit).

Για νέες εκδόσεις AutoCAD: εδώ      Για παλιές εκδόσεις AutoCAD: εδώ

 

Σημ. Μπορείτε να ελέγξετε αν η "VBA-Support"  είναι ήδη εγκατεστημένη, πληκτρολογώντας VBAIDE στο command line και Enter.   Αν είναι εγκατεστημένη θα ανοίξει η κονσόλα της VBA, ενώ αν δεν είναι θα βγει αντίστοιχο μήνυμα "Not-installed".  (Αν ανοίξει η κονσόλα μπορείτε να την κλείσετε.)

**Για έκδοση παλαιότερη του 2010 δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι από τα παραπάνω.

 

2. CD εφαρμογής

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

· Τοποθετήστε το CD εγκατάστασης στον υπολογιστή σας ή τρέξτε το αρχείο **.exe αν έχετε την Demo έκδοση.

· Η εγκατάσταση αρχίζει αυτόματα σε λίγα δευτερόλεπτα.

· (Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν ξεκινήσει αυτόματα από το CD, τρέξε το αρχείο CADsdtopo_V**.exe από το CD)

 

3. Κλειδί USB

Προτού συνεχίσετε βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το κλειδί σε οποιαδήποτε θύρα του υπολογιστή σας.

Αν τρέχετε την Demo έκδοση δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

 

4. Εκκίνηση Εφαρμογής στο AutoCAD

Αφού έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω εγκατάσταση του CADsdtopo θα ξεκινήσει αυτόματα το AutoCAD ή/και θα δημιουργηθεί Shortcut στο Desktop για την πρώτη εκκίνηση:

 

Μόνο κατά την πρώτη εκκίνηση του CADsdtopo κάντε τα παρακάτω στο AutoCAD:

1. Αν έχετε AutoCAD 2014-2019 , πληκτρολογήστε πρώτα στο command line την εντολή SECURELOAD και ορίστε την τιμή σε 0.

2. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Πληκτρολογήστε στο command line την εντολή APPLOAD και στο παράθυρο που ανοίγει ανατρέξτε στην διεύθυνση (path) "C:\SDTOPO". Επιλέξτε το αρχείο acaddoc.fas από την λίστα, πατήστε Load και κλείστε την καρτέλα.

To CADsdtopo θα φορτωθεί και θα εμφανιστεί καρτέλα Welcome. Δεν θα χρειαστεί να επαναλάβετε ξανά την παραπάνω διαδικασία για την χρήση του λογισμικού, θα ξεκινάτε την εφαρμογή από το Menu ή το Ribbon CADsdtopo.

Σημ.: Στις πρώτες χρήσεις των εντολών αν ερωτηθείτε “Save Changes to zzOpenDirzz.dvb ?” πατήστε Yes. Επίσης πατήστε Allow για την εκτέλεση του acadoc.fas αν ζητηθεί.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

12-09-2018: Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα στον νέο τρόπο εγκατάστασης του λογισμικού στο AutoCAD.

 

 

5. Εμφάνιση του Menu SDTOPO στο δεξί κλικ του ποντικιού

Αν θέλετε να εμφανίζετε το Menu όταν πατάτε δεξί κλικ στο ποντίκι dείτε το βίντεο εδώ.

 

 

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ CADsdtopo

Αφού έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή CADstopo και έχετε τρέξει τουλάχιστον μία φορά την συντόμευση που αφορά το AutoCAD που θέλετε, οι εντολές της εφαρμογής είναι διαθέσιμες σε οποιοδήποτε Σχέδιο εφ' όσον κάνετε Start ("έναρξη CADsdtopo") από το αντίστοιχο Menu ή Ribbon στο AutoCAD  και έχετε τοποθετημένο το κλειδί σε οποιαδήποτε USB θύρα του υπολογιστή ή τρέχετε την Demo έκδοση.

Μπορείτε να φορτώσετε την εφαρμογή σε διαφορετικές εκδόσεις του AutoCAD παράλληλα αν θέλετε και θα λειτουργούν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σημ.: Για AutoCAD 2012 ή μεταγενέστερο στις πρώτες χρήσεις των εντολών θα ερωτηθείτε: “Save Changes to zzOpenDirzz.dvb ?”. Πατήστε Yes και μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά. Επίσης πατήστε Allow για την εκτέλεση του acadoc.fas αν ζητηθεί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ:

Για να τρέξετε τις εντολές της εφαρμογής έχετε τρεις δυνατότητες:

1.  Να επιλέγετε την εντολή από το Ribbon "CADsdtopo" ή το Menu.

π.χ.  Αν θέλετε να ευθυγραμμίσετε κάποιες σειρές κειμένων τότε κάνετε την εξής διαδρομή στο Menu: CADsdtopo -> ...για Κείμενα -> Ευθυγράμμιση κειμένων     ΕΤΤ”.

 

2.  Να πληκτρολογείτε την εντολή στο Command Line του AutoCAD.

Στο τέλος κάθε επεξήγησης εντολής στο Menu γράφεται και η συντομογραφία την οποία μπορείτε να πληκτρολογείτε στο Command Line του AutoCAD (π.χ. στο Menu εμφανίζεται  Ευθυγράμμιση κειμένων     ΕΤΤόπου η συντομογραφία της εντολής είναι ΕΤΤ).

Οι περισσότερες συντομογραφίες λειτουργούν και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Αυτές που λειτουργούν μόνο στα αγγλικά είναι σε όσες αναμένεται εισαγωγή αριθμού και αυτό γίνεται για να μην υπάρχει σύγχυση με την τελεία και το κόμμα.

 

3. Να ανοίξετε τις διαθέσιμες Toolbar και να επιλέγετε από εκεί.

Όταν φορτώνεται πρώτη φορά το πρόγραμμα η μόνη toolbar που ανοίγει αυτόματα είναι ή έναρξη CADsdtopo”.

Τις υπόλοιπες μπορείτε να τις ανοίξετε και να τις τοποθετήσετε κάπου μόνιμα ή να τις τροποποιήσετε είτε από το Menu όπου αναγράφεται Εργαλειοθήκηή  κάνοντας δεξί κλικ κάποιο κενό σημείο των περιοχών για toolbar της οθόνης και επιλέγοντας το SDTOPO.

Οι Toolbars είναι αριθμημένες (“00 Έναρξη CADsdtopo” έως “20 Κτηματολόγιο») ώστε να εμφανίζονται με την σειρά του Menu.

Οι υπόλοιπες είναι Toolbars που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα κατά την διάρκεια κάποιας εντολής ή επιμέρους τμήματα των παραπάνω γενικών. Μπορείτε να ανοίξετε και κάποια από αυτές αν θέλετε.

 

Οι εντολές της εφαρμογής δεν επηρεάζουν άλλο πρόγραμμα που τρέχει κάτω από AutoCAD, και μπορούν να χρησιμοποιούνται παράλληλα.

 

Σημ.: Για Τοπογραφικά και Αποτυπώσεις Κτιρίων προτείνεται να ορίσετε από το Menu CADsdtopo => Ρυθμίσεις => Ορισμός ρυθμίσεων για Τοπογραφικά και Αποτυπώσεις Κτιρίων.

 

ZWCAD

για το ZWCAD+ 2012 SP:

* Δεν λειτουργεί η σχεδίαση γραμμών ή εισαγωγή συμβόλων με "πληκτρολόγηση σημείων" ούτε και οι πίνακες συντεταγμένων και η εξαγωγή σημείων. Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί δεν λειτουργούν σωστά οι πρωτογενείς εντολές του ZWCAD (σε γνώση των κατασκευαστών του). Το θέμα αυτό διορθώθηκε στην έκδοση ZWCAD+2014.

Σημ.: Αν αναζητείτε σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή ZZS με επιλογές "Block-ATTR" και "1. Επιλογή...Attribute: με αναζήτηση φράσης." και να δώσετε των κωδικό του σημείου.

 

* Κατά την διάρκεια σχεδίασης με το CADsdtopo οι μεταβλητή DRAWORDERCTL ορίζεται σε "0" και η PEDITACCEPT σε "0" ώστε να μην εμφανίζεται συχνά το μήνυμα "Disregard Draw Order for this operation?". Παρόλα αυτά το μήνυμα εμφανίζεται κάποιες φορές. Εντολές που πρέπει να ελεγχθούν: PLL, ZDTMISO

 

για το ZWCAD+ 2014:

* Δεν ισχύουν τα παραπάνω προβλήματα.

 

* Μόνο κατά την πρώτη εγκατάσταση του CADsdtopo ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει δύο φορές έναρξη του προγράμματος από το menu των Windows (Start -> All Programms -> CADsdtopo -> ZWCAD+2014).

 

* Στο ZWCAD+ 2014 δεν αναγνωρίζεται η γραμματοσειρά "gr-sdtopo1.shx" και για αυτό τον λόγο έχει αντικατασταθεί με την "Arial".

 

για το ZWCAD+ 2015:

 

* Μόνο κατά την πρώτη εγκατάσταση του CADsdtopo χρειάζεται να γίνει δύο φορές έναρξη του προγράμματος από το menu των Windows (Start -> All Programms -> CADsdtopo -> ZWCAD+2014).

* Οι καρτέλες των εντολών είναι γραμμένες σε Greeklish μέχρι να ενημερωθεί η κωδικοσελίδα του Zwcad για τα ελληνικά. (Στις προηγούμενες εκδόσεις δεν υπήρχε πρόβλημα).

 

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Για να λειτουργεί σωστά η εφαρμογή CADsdtopo προϋποτίθενται τα κάτωθι:

· Εγκατάσταση AutoCAD σε περιβάλλον Windows.

· Ύπαρξη της εφαρμογής Notepadτων Windows.

· Ως υποδιαστολή για δεκαδικά να είναι ορισμένη η τελεία “.”

Σημ.1: Αρκετές εντολές δημιουργούν αρχεία κατά την εκτέλεσή τους στον φάκελο όπου είναι και το σχέδιο στο οποίο εκτελούνται. Μην διαγράφετε αυτά τα αρχεία διότι είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του προγράμματος.

Παραδείγματα τέτοιων αρχείων:

*.zvk :           Περιλαμβάνει τα στοιχεία των αριθμημένων υποστυλωμάτων για αναζήτησή τους με την εντολή ZVK.

*.zvbl :          Περιλαμβάνει τα στοιχεία για τα πινακάκια ανοιγμάτων για αναζήτησή τους με την εντολή ZVBL.

*.zzview :     Αρχείο με τα ονόματα των viewports που έχουν οριστεί με την εντολή ZVM και χρησιμοποιούνται από την ZVV.

*.yli :              Περιλαμβάνει την λίστα υλικών για την εντολή NNP.

*.MLL:           Περιλαμβάνει στοιχεία που απαιτούνται για χρήση της επιλογής σχεδίαση με σημεία”.

Σημ.2: Κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής δεν γίνεται καμία ρύθμιση στα Windows ούτε και στο AutoCAD ούτε και επηρεάζεται άλλο πρόγραμμα που τρέχει κάτω από το AutoCAD.

 

best plugin for AutoCAD